Πούτιν: Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για τα δικά της λάθη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε σήμερα ότι η Δύση προσπαθεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για τα δικά της λάθη με την απαγόρευση του πετρελαίου από τις ΗΠΑ και κατηγόρησε τις χώρες ότι εξαπάτησαν τους λαούς τους.

«Προσπαθούν να χρεώσουν τα αποτελέσματα των δικών τους λαθών σε εμάς… Το ίδιο ισχύει και για την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, οι τιμές εκεί είναι υψηλές, ο πληθωρισμός είναι άνευ προηγουμένου υψηλός. Πιθανώς, έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης.

Οι τιμές ενέργειας στη Δύση αυξάνονται λόγω των δικών τους εσφαλμένων υπολογισμών, είπε ακόμα. Η Ρωσία, είπε, εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της να προμηθεύει με ενεργειακούς πόρους την Ευρώπη: «Ακόμη και το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας στο πλαίσιο των συμβολαίων μας είναι στο εκατό τοις εκατό. Είναι εκπληκτικό, αλλά είναι γεγονός», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν τώρα να υπογράψουν συμβάσεις για ενεργειακούς πόρους τόσο με το Ιράν όσο και με τη Βενεζουέλα, εναντίον των οποίων η ίδια η Αμερική έχει επιβάλει στο παρελθόν παράνομες κυρώσεις, τόνισε ακόμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε επιπλέον ότι οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν περαιτέρω εάν συνεχιστεί η διεθνής οικονομική πίεση στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Reuters ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν είναι νόμιμες και δεσμεύτηκε να επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν.

«Εμείς μαζί με τους εταίρους μας -με αυτούς που δεν αναγνωρίζουν αυτές τις παράνομες ενέργειες- σίγουρα θα βρούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προσπαθούν να μας δημιουργήσουν», είπε ο Πούτιν.

«Τα δικαιώματα των ξένων επενδυτών και των συναδέλφων μας που παραμένουν στη Ρωσία και εργάζονται στη Ρωσία πρέπει να προστατεύονται αξιόπιστα. Και ζητώ από την κυβέρνηση να μην το χάσει αυτό από τα μάτια του», είπε ο Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανέφερε ότι έχει λάβει μέτρα για τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων και ότι θα συνεργαστεί με τη ρωσική κεντρική τράπεζα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί